Årsräkningen 2024

Dags att lämna in årsräkningen 2024

Om du har ställföreträdaruppdrag i Härryda-, Kungsbacka-, Mölndal-, Partille- eller Öckerö kommun så är det snart dags att lämna in årsräkningen. Senast den sista februari skall årsräkningen vara inlämnad till Överförmyndare i Samverkan. Som medlem i God mans och förvaltar föreningen i Kungsbacka med omnejd så är du aldrig ensam med redovisningen. Om du får bekymmer med redovisningen eller stöter på nya frågor i samband med redovisningen så har du som medlem i GMFK alltid möjlighet att kontakta våra eminenta mentorer. Är du aktiv på Facebook så kan du också ställa din fråga i våran interna Facebookgrupp. Har du inte blivit medlem i någon godmansförening ännu så kan det vara ett bra tillfälle att bli medlem nu. Läs gärna mer om årsräkningen i vår kunskapsbank.

Lämna in årsräkningen digitalt

Du kan lämna in redovisningen på flera olika sätt till Överförmyndaren. Det enklaste sättet för både dig och Överförmyndare i Samverkan är att lämna in redovisningen digitalt. Genom att använda det digitala redovisningssystemet som Överförmyndaren tillhandahåller kan du även lämna in redovisningen digitalt. I det digitala redovisningssystemet redovisar du enkelt huvudmannens inkomster och utgifter varje månad. Du kan också ladda upp alla verifikat digitalt i systemet. Då följer dessa med när du skickar in redovisningen till Överförmyndaren och du slipper att skicka in dem med post. Vill du veta mer om hur du kommer igång med att använda det digitala redovisningssystemet så hittar du mer information hos Överförmyndare i Samverkan. Där finns också utbildningsmaterial och filmer som visar hur redovisningssystemet fungerar.

Lämna in i pappersform

Det går också bra att lämna in årsräkningen i pappersform om det passar dig bättre. Kanske har du ett annat redovisningssystem som du är van vid eller så kanske du gör redovisningen för hand. I så fall kan du skicka årsräkningen med post direkt till Överförmyndare i Samverkan i Mölndal. Tänk på att läsa igenom instruktionen från Överförmyndaren noggrant så att du bara skickar de dokument de begär av dig. Så blir inte brevet så tungt. Du kan också lämna in den personligen hos Kontaktcenter i Mölndal vid stadshusets huvudentré. Alternativt kan du lämna in årsräkningen i respektive kommuns kommunhus. De skickar den då med post till ÖFS i Mölndal. Om du skall lämna in årsräkningen i någon av samverkanskommunerna så glöm inte att kontrollera öppettiderna. Observera att det inte går att skicka in årsräkningen via vanlig mail.

About the Author

You may also like these