Föreläsning med brandman Gunnar Lindahl

Gunnar Lindahl brandman bergsklättring

Hantering av extrema situationer

GMFK bjuder in alla sina medlemmar till en fascinerande föreläsning med den tidigare brandmannen Gunnar Lindahl. Den 14 november kommer Gunnar att dela med sig av sina erfarenheter från sitt 35-åriga yrkesliv inom räddningstjänsten i Göteborg. Med särskilt fokus på hur man hanterar extrema situationer och hur man bearbetar dem efteråt.

Vem är Gunnar Lindahl?

Gunnar Lindahl är en pensionerad brandman med lång och gedigen erfarenhet från Göteborgs Räddningstjänst. Under sina 35 år i tjänsten var han med om en rad dramatiska insatser, där han både bekämpade bränder och arbetade med räddningsuppdrag under mycket svåra förhållanden. Lindahl har gjort sig känd för sin förmåga att hantera stress och pressade situationer, samt sitt engagemang i att hjälpa kollegor att bearbeta traumatiska händelser. Hans insikter kring mental hälsa och eftervård är mycket värdefulla för alla som arbetar i eller har intresse för krishantering.

Backabranden i Göteborg

En av de mest chockerande händelserna i Gunnars karriär var den tragiska Backabranden som inträffade natten den 29 oktober 1998. En brand utbröt i en lokal på Hisingen där en diskoteksfest med över 400 ungdomar pågick. Katastrofen skördade 63 liv och över 200 skadades. Backabranden är en av de dödligaste bränderna i Sveriges moderna historia. Den lämnade djupa sår hos både drabbade, deras familjer och de räddningsarbetare som deltog i insatsen.

Gunnar Lindahl var en av de första brandmännen på plats och kommer i sin föreläsning att berätta om sina upplevelser från den ödesdigra natten. Han kommer att beskriva hur det var att rycka ut i en situation där så många liv stod på spel, hur han och hans kollegor kämpade för att rädda så många som möjligt och de svåra beslut som måste fattas i sådana extrema omständigheter. Föreläsningen kommer även att ta upp hur Gunnar och hans kollegor har bearbetat minnena och känslorna efter denna traumatiska händelse, och hur det påverkar en människa långsiktigt att arbeta i sådana miljöer.

För den som vill fördjupa sig ytterligare kan Gunnars berättelse om Backabranden även höras i Sveriges Radios P3 Dokumentär, där han medverkar och ger sin personliga inblick i den historiska händelsen.

Information om föreläsningen:

Föreläsningen äger rum torsdagen den 14 november kl. 18:00 på ABF-huset, Verkstadsgatan 14 i Kungsbacka. GMFK bjuder på fika, och föranmälan sker via e-post till info@gmfk.nu.

Detta är en unik möjlighet att höra en veteran inom räddningstjänsten berätta om hur man hanterar pressen under extrema förhållanden och hur det påverkar en efteråt. Missa inte denna inspirerande kväll!

Tid och plats:

  • Datum: Torsdag 14 november kl. 18
  • Plats: ABF-huset, Verkstadsgatan 14, Kungsbacka
  • Anmälan: info@gmfk.nu
  • Fika ingår

Välkomna!

About the Author

You may also like these